onsdag 25. mai 2011

Ei lette i regnbygene
















MMS Jamneheiane i kveld. 
Mykje vatn i elvane på Nordeide.

Eg var i grunn tenkt å halde meg heime i regnvèret i ettermiddag, men jammen letta det bra opp i kveldinga. Så eg snudde på femøringen og gjekk på Jamneheiane. Eg ser den eine av toppane frå stoveglaset heime. Og skodda var fordufta, og det såg lettare ut ute i havet òg. 

Det virka som det var høg luftfugtigheit i kveld. Og når det heller ikkje var trekk eller vind opp bakkane frå Fisma, sila sveitten i strie straumar. Lenger oppe, nedom Fismavatnet, var myrlendet søkkande vått og tungt. Eg vart ikkje akkurat noko mindre sveitt av det. 

Elles var det betydeleg med brennmaneter i Eidsfjorden i kveld. Det har eg ikkje lagt merke til før. Kanskje fordi fjorden låg såpass stille. Ikkje akkurat noko lysteleg for badesesongen dette. Hvis det blir badesesong då. 7 grader i lufta innbyr iallefall ikkje oss "normale" til bading, sjølv om Olaug og damegjengen, som badar heile vinteren, sikkert synest det er begynt å bli varmt i sjøen no....!

Det var mykje fuglesong i kveld. Spesielt måltrasta sine trillar er flotte. Ho er ein suveren imitator etter andre fuglar. Lukta av våt bjørk og blomstrande hegg og rognebærtre var òg aldeles nydeleg. Kjempefin tur!

Ingen kommentarer: