søndag 10. april 2011

Nye vegar 2

Heggøyna og Smelværet frå Jamneheiane i dag

Eg gjekk opp igjen same turen i dag som i går. Temperaturen hadde gjort til at skaren ikkje heldt der eg gjekk greitt på han i går, men i dag hadde eg sjølvsagt lagt trugane igjen heime. Så det vart eit lite bal i midtpartiet mellom stølane. God trening...:-) 

Årets første snøsporvpar var komne på plass oppe på toppen av fjellet. Gledeleg. Snøsporven er sjeldan her, men enkelte sporadiske par er å finne på dei høgste toppane. No var det ikkje berre snøsporv eg observerte i dag, for ringtrasta var òg komen på plass i fjellet. Den har nydelege songtriller om våren. I tillegg høyrde eg både måltrast, bokfink og raudstrupe. Så no er fuglane i full gang med vårsongen sin og revirhevding. Kjekt. 

Etter Gjelsvikefjellet køyrde eg på direkten til Nordeide, gjekk nordatt på vestsida av Eidsfjorden til Fisma, og opp ruta eg fann meg i går. Vèret vart berre betre og betre. Ja, det vart reint varmt i solhellinga. Nydeleg. Ruta er bratt opp frå Fisma, men godt overkommeleg om du er litt i form. Flott utsikt frå Jamneheiane nordover til Florøkanten og til Heggøyna, Smelværet, Staveneset, Høgeheia og Mjåset. Frå høgda lenger nordvest er det fin utsikt heim til Yndestad og Toreheia. Flott plass dette. 

Ja, då var det gjort, så då bar det ned igjen same vegen. Eg varda litt undervegs til fjorden for dei som kan tenke seg å prøve denne vegen. Det er fint her ved Eidsfjorden og Fisma. 

Ingen kommentarer: