mandag 1. november 2010

Stjernetur

 1: Mot nord til Stongfjorden, øyane og Florø
2: Mot sør til Holmedal og Dalsfjorden
Bilda er tekne med forlenga lukketid på Svarthamrane i kveld ca klokka 18.15

Eg hadde meg ein fantastisk tur på Svarthamrane igjen i kveld med hovudlykt. Du verden kor fint det var. Nesten heilt stille og stjerneklårt. Det overraskar meg like mykje kvar haust, når lyset forsvinn, kor lenge du kan gå på nattsynet. Tenner du hovudlykta blir det straks forstyrra. Eg kom meg faktisk nesten heilt til topps utan å tenne hovudlykta i det heile teke. Men bortover topplatået tok eg ikkje sjansen lenger. Der er det så ulendt og steinete at eg fort kunne trakka over. Dessutan låg det litt snø og det var begynt å fryse på. 

Det var eit fantastisk skue på toppen. Nydeleg utsikt til Dalsfjorden og Stongfjorden. og bygdene på kvar side av fjellet. På sørsida hadde himmelen rosa skjer av eit kvart i Sogn, eller kanskje frå Mongstad? Mot Florø skein lysa som ein glorie på himmelen. Og på øyane ute i havet lyste det av liv òg. Lysa ser alltid ut til å vere så nær frå fjellet etter det er mørkt....

Det same kan eg vel seie om den enorme stjernehimmelen. Ein stjernehvelving verkeleg i panoramaformat. Utrulig vakkert! Ingen lys som forstyrra det funklande praktfulle skuet. Det er noko veldig spesielt å gå i fjellet med hovudlykt. På mange måtar. Du kjem så nær deg sjølv og omgjevnadane. Eg skal heller gje meg tid til å brodere dette ut litt meir ved ein seinare anledning.

Kjempetur! Ingen problem i det heile teke!


Ingen kommentarer: