onsdag 26. mai 2010

Snø i lufta 2

Markavatnet i ettermiddag

Sidan eg har vore heime med ein sjuk Peter i dag, var det ekstra godt å få bevege seg litt etter at Olaug kom frå arbeid. Eg reiste difor i Skjerlia og tok ein tur på Fossedalshengenipa. 

Det er veldig kjekt å gå forbi Markavatnet no så bra oppfylt med vatn som det er etterkvart. Til vanleg ser det ut som eit månelandskap her så mykje som SFE tappar ned (løyve til 24 meter!!). Slikt hadde sjølvsagt aldri blitt godteke med dagens utbygjingar. Utan å kome nærare inn på dette no, skal det iallefall bli spanande å sjå kva det blir søkt om i neste omgang frå dette området. Vi er mange som er på allerten...!

Eg klauv fort opp bakkane. Og er komen under timen til topps no. I dag gjekk eg forresten nordsida av ryggen opp. Det var jo her vi gjekk før... Det er betre sikt til Markahengenipa, deler av Nipevatnet og mot Florø her frå. Og jammen ligg det ein del snø igjen på nordsida mot toppen (sjekk bilde). Med dagens temperaturar er det vel ikkje så rart - snøfluksene fauk gjennom lufta der oppe i ettermiddag òg tilliks med hin dagen. Shortsen får visst henge i ro ei stund endå ser det ut til! 

Eg var sjølvsagt ikkje så lenge der oppe i dag heller. Minimalt med klede som eg hadde. Så det vart springmarsj til bilen igjen som før. Sveitt og god og med bananer og pepsi på heimveg er egentleg livet herleg. "Ingenting som rør meg nu" som Afzelius syng...:-)  


Fra Fossedalshengenipa 260510

Ingen kommentarer: