tirsdag 15. juli 2008

Sommarbløyte


Markavatnet er igjen smekkfullt. Det renn overalt... Eitrenipa i midten bak. Markahengenipa og Fossedalshengenipa t.h bak

Det var såvidt eg torde ta fram mobilen bak varden

Olaug nyt augneblinken i opphaldsvèr på Fristadfjellet i dag

Vèret var egentleg for gale til å gå nokon plass i føremiddag. Lågtrykket som passerte var av den haustlege sorten. Kuling, skodde og regn. Fjorden gjekk kvit få vest. Men etter å ha site med noko småputl heime, hadde eg ikkje ro i ræva lenger. Eg måtte berre ta same ruta som i går med Kvamsnipa og Fristadfjellet. Dette for å vege opp for turane på Driveknolten i helga, og dermed ny runde på fjelltrimmen.

Det var som reine syndefloda. Frå Indrevågefjellet og Porten og ned på Osland, rann elvane så store som eg nesten aldri har sett dei før. Det velta ned vatn alle stadar. Det same var tilfellet oppe ved Markavatnet og Skjerlia. Det fløymde overalt.

Men det gjekk greitt oppover på Kvamsnipa. Blautt var det. Sug i bakken òg. Og på toppen var det tjukk skodde, stiv kuling og silregn. Litt macho, men ingen problem egentleg. Men det var ikkje akkurat dagen til å sette seg ned, ete niste og nyte utsikta, kan eg forsikre om. Eg torde såvidt å stikke mobilen fram under ein stein på baksida av varden. Noko anna var bye, bye mobile...(engelsk)..

Ned igjen bar det same vegen. Men ved den flotte bjørka letta det rimeleg bra opp eit bèl, så eg knipsa eit bilde til austover.

Vel heime igjen hadde eg avtalt med Olaug at ho vart med på Fristadfjellet. Så vi køyrde ned til Askvoll med det same.

Her nede letta det veldig bra opp. Til og med sola stakk fram innatt i mellom. Så vi fekk ein flott tur opp på Fristadfjellet. Rett nok bles det skikkeleg på toppen. Men det heldt seg opplett. Og sett i forhold til korleis det var på Kvamsnipa timen før, var dette reine koseturen... Veldig skiftande med andre ord.

I morgon tek eg turen åleine til Nipebu. Det er godt fiskevèr. Oppløfta etter forrige helg vil eg prøve litt intensivt eit par, tre dagar til. Og Driveknolten ser eg jo frå altanen der oppe..:-)

Ingen kommentarer: