lørdag 29. desember 2007

Rastlaus sofaslitar


Utsikt mot Toreheia frå Mangevatna

Det var eit syrgjeleg veir vi vakna opp til i dag. Skodde heilt ned i fjorden og silregn. Men etter å ha fyrt i omnen, lese BT, drukke 2-3 koppar kaffi og slite sofaen i over timen, vart eg så rastlaus at eg berre måtte få frese ut litt.

Full av energi bar det opp bakkane. Stien var som ei einaste elv og lenger oppe ei einaste myr. Søkkande vått over alt! Og det silregna, skikkeleg, heile vegen opp. Eg fekk verkeleg testa Arceteryx Theta jakka som var ny i vår, men som eg har spart litt på. Den besto til fulle testen med å halde regnet ute. Eg følte meg heller ikkje klam, men luftig og fin heile turen med Devold ull under.

Bergans buksa eg har klarar ikkje heilt jobben når det blir veldig vått over litt tid. Sjølv om det er sagt at buksa er vasstett, stemmer ikkje dette i silande regnveir.

Var det fint oppe i går kveld, var det meir utriveleg i dag. Med vind, skodde, regnveir og sludd på toppen vart opphaldet kort. Men det er alltid like godt å få sveitte ut litt.

I morgon ser det ut til at det blir ei betring i veiret. Iallefall ut på dagen. Eg har avtalt å treffe Agnar ved Markavatnet kl 09.30, og ta turen oppom Nipebu. Er forholda nokolunde greie, går vi kanskje på Driveknolten òg! Vi får sjå kva form Agnaren er i, han klagar...:-) Ja, og så blir sjefs-kokken på Nipebu med. Då blir det ikkje enkelt å gå derifrå etterpå, kjenner eg kokken rett...Men, eg må på jobb mandag! Kanskje det er tryggast å ta med hovudlykta....?

Ingen kommentarer: