mandag 22. oktober 2007

Dronninga av Stongfjorden


Utsikt frå Skålefjellet med Toreheia t.v og Ytrevågefjellet

Det vart ein vindfull ettermiddagstur opp på Skålefjellet i dag. Men det såg ut til å kunne halde seg opplett. Det heldt akkurat stikk til at eg kom meg ned igjen. Første dråpane kom då eg sat i bilen frå Gjerda og heime igjen...:-) Flaks!

Skålefjellet er landemerket i Stongfjorden. Her er fleire ruter opp. Dei som står beskrivne i "turbibelen" Opptur har underteikna forfatta. Raskaste, men kanske tyngste turen er opp Gjerdedalen. Det er og greitt å gå frå Osland og over Keipane eller følgje nordsida av Botnastølsvatnet og ta opp. Ei anna litt lengre rute er å gå gjennom Svædalen. Ruta frå Holmedal og Hålandsstølen er og grei å ta ved å gå opp Svarthamrane eller aust om Siklabergvatna.

Det er flott utsikt frå toppen av Skålefjellet og til bygds. Og elles i alle himmelretningar. No var ikkje skylaget i sitt beste lune i dag til fotografering, men bilda gjev vel eit inntrykk.

Fjelltrimposten som ligg på Skålefjellet gjev 30 poeng i motsetnad til dei andre 4 som gjev 10. Ruta opp frå Gjerdedalen går òg til Nipebu. Den er T-merka av underteikna tidlegare. Du tek berre av austover frå denne i skaret nedom toppen av Mannskaret. Vidare opp er det godt varda. Så her er det berre å hive seg rundt!

Apro pos det mykje omtala kneet - det heldt i dag og! Så no gjev livet ny livskvalitet og giv for endå fleire, flotte fjellturar...:-)
Det er lov å rope eit høgt HURRA...

Skålefjellet 2210-07

Ingen kommentarer: