søndag 8. april 2007

Klisjeen ut på tur - aldri sur?


Agnar bydde opp til tur frå Osland-Vardenova-Nipebu-Markahengenipa-Skjerlia i dag. Vi skulle ta ei avgjerd i dag tidleg. Eg sende ei melding 06.30 at det var uaktuelt. Eg såg ikkje opp i Mannsskaret ein gong for snødriv, skodde og i tillegg gjekk fjorden ganske frisk nede. Etter eit par turar i nordakuling og snøbyer siste dagane, var lysta på å legge seg ned på igjen større enn dei tøffe forholda eg visste venta der oppe.
I tillegg er kroppen min ganske tappa etter mange fjellturar i det siste (merkar det spesielt på akutt lyst på snop og chips som eg vanlegvis styrer greitt unna...:-)).
Valget i dag var difor ikkje særleg vanskeleg.

I skrivande stund, ca 12, ser eg nesten ikkje over fjorden heller for snøføyka.

Dessutan - ein TRENG ikkje på fjellet - det går ei grense for alt!
Er ut på tur, aldri sur ein klisje...? Har vi lov å stille eit slikt uforskamma spørsmål i det heile tatt? Her er jo eit hav av mogelegheite å nytte fridagane til utanom å gå på fjellet! (Og det er ikkje å kome vekk ifrå at det er kjekkare der oppe nå veiret er nokolunde lageleg, sjølv om ein er aldri så macho....)

Tid for refleksjonar frå sofakroken....

Eg har difor funne roen med å sjå gjennom alt bildemateriale for helga (hovudet inn i PCen igjen...). Eg brukar å oversende ein del bilder til FotoKnudsen slik at det er trygt lagra. Har oversendt ei ladning i dag. Det er greitt å bestille bilda på vanleg fotopapir. Det er kjekt å ha dei i fotoalbum og - ikkje berre på PC. I tillegg veit eg at bilda er sikra for all ettertid når eg har dei på papir!
Dei seier at ein CD har maks 10-års levetid. Eg blir nesten redd ved tanken...

Eg lasta ned ein boks med 4 cdar med Jethro Tull i går kveld. Herleg å kose seg med essensiell musikk på PCen når eg elles jobbar på den. Eg har vel omlag alle LPane med gruppa, bortimot 2o kan eg tenkje meg, men kjekt å ha noko tilgjengeleg på PCen og!

Moralen med dette er då at det er godt å sitte i sofakroken ved peisen med ein god kopp kaffi og marsipan og kjenne middagslukta svive gjennom rommet.

Fjellet og vardane "mine" står i morgon og...:-)

Du herlege påskedagar!


DEL 2

Må berre innrømme det og krype til korset - 1.Påskedag! Etter at vaflar avløyste svineribbe og støynivået til ungane framleis var oppe under taket, måtte eg finne noko beroligande. Ja, rein dop var nødvendig då eg kjende lunta var i kortaste laget:-)
Så sjølv om det bles sur søraust vind og snøen var gått over til yr, veit eg at Blåfjellet t.d. er medisin i slike situasjonar...
Og nu går alt ting så meget betre..:-)

Agnar seier veret blir betre i morgon og ei stund ut over dagen..Vi får sjå i morgon tidleg igjen då - han er ikkje så lett å skremme den fyren.....:D)

1 kommentar:

Kjell Yndestad sa...

Jaja, no e klokka 1700 og Gustaven for nett til fjells.